Het doel

Ndlovu Care Group

Geschiedenis

De Rens Joosen Foundation is in 2005 opgericht nadat een groep vrienden uit Oosterhout naar Zuid-Afrika reisden en daar de kraamkliniek van Hugo en Liesje Tempelman (van de Ndlovu Care Group) hadden bezocht. In deze kraamkliniek werden moeders met HIV behandeld zodat ze dit niet meer konden overdragen op hun ongeboren kind. Besloten werd om deze kraamkliniek financieel te ondersteunen. Tevens werd ook het Sizanani Home financieel ondersteund. In deze kliniek worden zwaar lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen, veelal besmet met HIV, opgevangen.

 

In 2016 werd de kraamkliniek van Ndlovu gesloten en door de Zuidafrikaanse overheid voortgezet. Een positieve ontwikkeling, want inmiddels heeft Hugo Tempelman bij de Zuidafrikaanse overheid erkenning gekregen als specialist op het gebied van HIV/Aids. Een logisch vervolg voor ons was om de zelfredzaamheid van deze kinderen, veelal wees omdat hun ouders wel aan HIV/Aids zijn overleden, te bevorderen.

Wat doen we nu ?

Op dit moment geven we een aantal gemotiveerde en talentvolle koorleden, geselecteerd door Hugo Tempelman en Ralf Schmitt (dirigent van het Ndlovu Youth Choir) de kans een opleiding te volgen met uitzicht op een baan, zodat zij zichzelf en familie in onderhoud kunnen voorzien. Dan gaat het om banen in de zorg, bouw, onderwijs, natuurbehoud (ranger) etc.

Hiervoor hebben we een speciaal programma ontwikkeld onder de naam Pro’s for Pro’s

Ndlovu Care Group (NCG)

De Ndlovu Care Group is in 1994 opgericht door de Nederlandse arts Hugo Tempelman en zijn vrouw Liesje. Op tropenstage in Zuid-Afrika zagen zij de uitzichtloze armoede in de buitengebieden van Zuid-Afrika en wilden hun bijdrage leveren. Wat begon als een kleine medische post midden in een township in de rurale provincie Limpopo, is nu een succesvolle, internationaal gerenommeerde organisatie waar ongeveer 160 lokale medewerkers actief zijn. Ndlovu Care Group richt zich op 4 pijlers:

Medische zorg

Zorg voor kinderen

Research (HIV/AIDS)

Ontwikkeling van de gemeenschap

Lees ook het artikel achter deze link